O NAS

Kiedy otwieraliśmy palarnię wiedzieliśmy, że wysokiej jakości produkt to nie wszystko. Potrzebna jest ogromna wiedza, żeby ziarna dobrze wypalić, a następnie dobrze je zaparzyć. Na smak i aromat kawy wpływa szereg czynników m.in. jakość ziaren, temperatura i jakość wody, stopień zmielenia, doza, czystość i poprawne działanie ekspresu. Dlatego ważne są szkolenia na których możesz poznać i zrozumieć jak reagować, kiedy pojawia się problem. Oprócz prawidłowego przyrządzania espresso, bardzo ważna jest jakość spienionego mleka. Bez tej umiejętności nie istnieje pojęcie Latte Art. Smak źle spienionego mleka nie jest tak słodki i aksamitny jak być powinien i będzie źle łączyło się z espresso.

W JAVA UNIVERSITY szkolimy kilkuset baristów rocznie. Większość z nich dopiero rozpoczyna przygodę z kawą, część z nich chce podnieść swoje umiejętności. Bardzo ważna jest dla nas jakość serwowania kawy w kawiarniach, dlatego w ramach współpracy oferujemy naszym klientom NIEODPŁATNE I NIELIMITOWANE SZKOLENIA DLA BARISTÓW.

Nie da się ukryć, że to co nas najbardziej cieszy to rosnąca popularność szkoleń dla home baristów. Oznacza to, że dynamicznie powiększa się  nam grupa bardzo świadomych kawowo konsumentów.

Interesują Was szkolenia w JAVA UNIVERSITY? A może jesteście zainteresowani zorganizowaniem ciekawych, kawowych warsztatów w kawiarni lub u siebie w firmie? Chętnie je zorganizujemy!
Zapraszamy do kontaktu. Łukasz Stępniak, Head Trainer JAVA UNIVERSITY: [email protected], +48 530 030 605