O nas

Jesteśmy warszawską palarnią kawy założoną w 2001 roku. Nasza mantra to GOOD COFFEE IS A HUMAN RIGHT®.
W naszej ofercie znajdziecie wyłączenie ziarna Arabiki, głównie z segmentu Specialty. 

Liczy się dla nas nie tylko świeżość zbiorów oraz jakość ziaren, ale przede wszystkim budowanie uczciwych relacji z pracownikami. farmerami, dostawcami i klientami. 
Kawę profiluje i wybiera Mistrz Polski Coffee Roasting 2018 – Rafał Kaniewski i Jego Team: Kuba Krawczyk i Michał Rejnus.

Od lat współpracujemy wyłącznie z zaufanymi dostawcami zielonych ziaren, którzy przekazują nam nie tylko pełne informacje o pochodzeniu kaw, ale również wspólnie z nimi uczestniczymy w ciekawych projektach.
Według nas dobra kawa to ta w której dominuje słodycz i doskonały balans – tego też szukamy dobierając profil palenia ziaren.

Bierzemy udział w cuppingach bezpośrednio po zbiorach, co gwarantuje nam dostęp do najlepszych i najświeższych kaw Specialty. Za każdą kryją się ciekawe historie, ludzie którzy ciężko i uczciwie pracują, aby nam ją dostarczyć. 

Cieszymy się, że mamy możliwość poznania ich historii, uczciwie zapłacić za ziarna i podzielić się tym wszystkim z Wami.