Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

PALARNIA

Nie tylko jakość ziaren, ale przede wszystkim dbanie o każdy szczegół na każdym etapie, który kawa przechodzi od plantacji do filiżanki jest dla nas najważniejszy.
Podchodzimy bardzo poważnie do świeżości i jakości ziaren oraz do uczciwego traktowania producentów i dostawców. Dla nas bardzo ważne jest, żeby wiedzieć skąd dokładnie ziarna pochodzą i czy farmer otrzymał za nie uczciwą cenę.

Dostarczając mieszanki do kawiarni, restauracji ważna jest informacja kiedy kawa była wypalona, ponieważ  rekomendujemy spożycie kawy do 4 tygodni po jej wypaleniu. Jednym z naszych głównych celów stało się również szerzenie kultury kawowej w Polsce, podnoszenie świadomości oraz nieustanna edukacja.

Nie można o nas powiedzieć, że jesteśmy tradycyjni czy stosujemy tradycyjne metody. Od początku wzięliśmy sobie za cel wypalanie wyłącznie wysokiej jakości 100% Arabiki i podążanie za nowymi technologiami kreując przy tym trendy.