Best sellers

Weight: 250g | 1000g

35,00 zł

Weight: 250g | 1000g

29,00 zł

Weight: 250g |1000g

39,00 zł

Weight: 250g | 1000g

28,00 zł

Weight: 250g | 1000g

42,00 zł

Weight: 250g | 1000g

32,00 zł

Weight: 60g | 250g

20,00 zł

Weight: 250g | 1000g

25,00 zł

Weight: 250g

66,00 zł

Weight: 200g

38,00 zł

Weight: 60g | 500g

30,00 zł

Weight: 60g | 250g

24,00 zł

Weight: 60g | 500g

15,00 zł

Weight: 250g

39,00 zł

Weight: 60g | 250g

80,00 zł

Weight: 60g | 250g

24,00 zł

Weight: 60g | 250g

75,00 zł

Weight: 250g

30,00 zł

Weight: 60g | 500g

30,00 zł

Weight: 60g | 250g

30,00 zł

Weight: 60g | 250g

25,00 zł

Weight: 60g | 500g

30,00 zł

Weight: 250g

48,50 zł

Weight: 30g | 100g

19,00 zł

Weight: 30g | 100g

19,00 zł

Weight: 60g | 250g

68,00 zł

Weight: 60g | 250g

25,00 zł

Weight: 4 x 100g

79,00 zł

Weight: 250g | 1000g

40,00 zł

Weight: 60g | 250g

36,00 zł

Weight: 250g

52,50 zł

Weight: 60g | 250g

66,00 zł

Weight: 60g | 250g

106,00 zł

Weight: 250g

135,00 zł
135,00 zł

Weight: 4 x 100g

75,00 zł

Weight: 250g

258,00 zł

Weight: 250g | 1000g

35,00 zł
400,00 zł

Weight: 250g

480,00 zł

Weight: 60g

28,00 zł

Weight: 40g

18,00 zł

Weight: 40g

18,00 zł
New
560,00 zł

Weight: 60g | 500g

39,00 zł

Weight: 40g

18,00 zł

Weight: 40g

18,00 zł

Weight: 40g

18,00 zł

Weight: 40g

18,00 zł

Weight: 40g

18,00 zł

Weight: 40g

18,00 zł



Java Coffee – sklep z kawą i nie tylko

Java Coffee to palarnia kawy i sklep z kawą online, który oferuje dostawy na terenie całego kraju. Asortyment skierowany jest zarówno do smakoszy-amatorów, jak i do baristów. Znawcy kawy z Java Coffee mają wieloletnie doświadczenie w wybieraniu ziaren najlepszej jakości, są one wypalane na miejscu w piecach rzemieślniczych.

Sklep z kawą online Java Coffee to nie tylko dostęp do gatunków kaw z segmentu Specialty. W ofercie znajdują się również akcesoria do parzenia kawy i herbaty, filtry, młynki, kubki czy napoje roślinne. Mimo iż jest to palarnia kawy, zamówić w niej można także wysokiego gatunku herbaty. Ponadto palarnia kawy w Warszawie oferuje szkolenia, podczas których kursanci dowiedzą się, jakie są różnice między Arabiką a Robustą, jakie są metody obróbki kawy, czym jest Specialty Coffee, jak czytać etykiety na kawie, jak zachować świeżość ziaren itp.


Jaka kawa do kawiarki?


Kawiarki to niewielkie urządzenia, które służą do zaparzania kawy w domowym zaciszu, ale i w niektórych kawiarniach. Są one przystosowane do używania na płycie indukcyjnej, grzewczej, na gazie, nie brakuje też kawiarek elektrycznych. Przygotowanie napoju w takim urządzeniu zajmuje tylko kilka minut. W zależności od wielkości kawiarki pozwala ona na zaparzenie 3 lub nawet 10 filiżanek. Urządzenia te nie są drogie, a umożliwiają przygotowanie smacznej i aromatycznej kawy.

Jaka jest najlepsza kawa do kawiarki? Wybór ziaren jest ogromny. Niektórzy sięgają po tzw. blendy, czyli mieszanki różnych odmian kaw, inni decydują się na kawy jednorodne, takie, które pochodzą z konkretnego regionu. Jeśli kawę do kawiarki wybiera jej znawca, zapewne zdecyduje się na te z segmentu Speciality. Takie mają niepowtarzalny smak i aromat, który uzależniony jest w znacznej mierze od tego, w którym państwie zbierane były ziarna. Niektórzy preferują kawy o słodkim posmaku, inni wolą czuć w nich aromat orzechów. Wybór dobrej kawy do kawiarki jest więc kwestią gustu.


Jak zmielić kawę do kawiarki?


Nie należy zapominać, że do przyrządzenia kawy w kawiarce niezbędny będzie młynek. Ten niewielki gadżet pozwoli na zmielenie ziaren kawy. Jeśli go nie mamy, wówczas odpowiednim rozwiązaniem będzie zakup kawy mielonej do kawiarki. Ta jednak może nie być tak aromatyczna, jak świeżo zmielone ziarna.


Jaka kawa do ekspresu?


Wybór najlepszej kawy do ekspresu uzależniony jest od rodzaju urządzenia. Niektórzy korzystają z ekspresów ciśnieniowych, inni z ekspresów kolbowych lub przelewowych. Wybierając kawę do ekspresu, warto przyjrzeć się tym urządzeniom i ich wymaganiom. Istotne są także indywidualne upodobania. Niektórzy wolą świeżo paloną kawę w ziarnach o owocowym aromacie, inni wybiorą kawę mieloną z wygody, bo takiej nie będą musieli już rozdrabniać.


Jaka kawa do ekspresu ciśnieniowego?


Kawa ziarnista to dobry wybór w przypadku ekspresów ciśnieniowych z wbudowanym młynkiem. Ziaren nie trzeba mielić samodzielnie, niewielka ich ilość jest rozdrabniana przed samym przygotowaniem naparu. To zapewnia kawie świeżość i niesamowity aromat.

Przy wyborze kawy do ekspresu ciśnieniowego warto zwrócić uwagę na sposób wypalania ziaren. Takie informacje powinny być podane na etykiecie. Od tego uzależniony jest smak kawy. Jeśli zdecydujemy się na ziarna jasno wypalane, wówczas nasz napój będzie aromatyczny, poczujemy w nim nuty cytrusowe lub korzenne, orzechowe. To warunkuje wybrany gatunek, kraj pochodzenia ziaren. Jeśli jednak bardziej zależy nam na smaku bez takich aromatów, chcemy uzyskać espresso, wtedy lepiej zdecydować się na ziarna, które były długo palone w wysokiej temperaturze.


Jaka kawa do ekspresu kolbowego?


Poszukując dobrej kawy do ekspresu kolbowego, mamy dwa wyjścia. Kupić kawę w ziarnach ze sprawdzonej warszawskiej palarni kawy lub zdecydować się na kawę mieloną. Konieczne jest bowiem wcześniejsze zmielenie ziaren, przyda się do tego młynek. Chcąc to zrobić, warto pamiętać, by nie przesadzać z ilością. Należy zmielić tyle ziaren, ile faktycznie się przyda. Nadmiar można co prawda schować do słoiczka, ale aromat kawy szybko wywietrzeje.


Jaka kawa do ekspresu przelewowego?


W ekspresach przelewowych używa się kawy mielonej, oznacza to, że możemy kupić ją w wersji już gotowej lub wybrać kawę ziarnistą świeżo paloną i rozdrobnić ją młynkiem. Przeglądając ofertę internetowego sklepu z kawą, warto zwrócić uwagę na sposób wypalania. To szczególnie istotne w przypadku korzystania z ekspresów przelewowych. Sprawdzą się tu kawy jasno palone. Ich smak będzie delikatny, aromatyczny.


Świeżo palona kawa - gdzie kupić?


Poszukując najlepszego sklepu z kawą, warto przejrzeć ofertę Java Coffee. To nie tylko sklep internetowy, ale też palarnia kawy w Warszawie, gdzie ziarna wypala się w profesjonalnych piecach. Kawa świeżo palona to zupełnie inna jakość, docenią ją zarówno wytrawni smakosze, jak i osoby, które odchodzą od kaw przemysłowych na rzecz tych z segmentu Specialty. Głównie jest to spowodowane większą świadomością na temat wyboru kaw, dostępnością różnych gatunków z najdalszych zakątków świata. W sklepie ze świeżo paloną kawą można kupić ziarna pochodzące z plantacji w Brazylii, Gwatemali, Etiopii, Tanzanii, Peru czy Kongo.


Subskrypcja kawowa – na czym polega?


Subskrypcja kawowa
 to po prostu kawa z dostawą do domu. Najczęściej decydują się na nią osoby, które nie chcą tracić czasu na wybieranie określonego gatunku w stacjonarnych sklepach z kawą w Warszawie lub w innych miastach. Wolą zdecydować się na pewnego rodzaju abonament, dzięki któremu co miesiąc będą otrzymywali kawę ziarnistą do domu. Subskrypcja w Java Coffee jest możliwa na okres 3, 6 lub 12 miesięcy. Jest to też dobre rozwiązanie dla firm. Zapewnia ono stały dostęp do ulubionego napoju.