Marzec zaczynamy od kawy z Hondurasu w obróbce mytej. Ziarno pochodzi od 252 małych producentów z regionów: El Paraiso, Santa Barbara, Lempira, Copan i Ocotepeque.
GOOD COFFEE IS A HUMAN RIGHT®
Każda partia zielonego ziarna sprawdzana jest pod względem jakości, a następnie poddawana jest obróbce mytej. Farmerzy objęci są programem Guara Selection, który skupia się na utrzymaniu jak najlepszej jakości zbiorów, zrównoważonego zarządzania ziemią i nowoczesnych metod obróbki. Dzięki udziałowi w programie mają zapewniony dochód przez cały rok.
Honduras w naszej ofercie to rzadkość. Praca z tym ziarnem była dla nas naprawdę ekscytująca i musimy przyznać, że jesteśmy bardzo zadowoleni z efektu. Jak smakuje i jak go najlepiej zaparzyć? O tym opowie Wam nasz kawowy trener Łukasz Stępniak. Miłego oglądania!

Leave a comment (all fields required)