Herbaty SUKI TEA pochodzą z Belfastu, stąd wzięła się nazwa Belfast Brew. Wyraźna w smaku, pełna aromatów. Zwyciężczyni sześć lat z rzędu na Irish Food Exhibition. SKŁAD: Indyjska herbata Assam Fairtrade (90%), Herbata Fairtrade z Tanzanii (10%)
Herbata Assam jest wytwarzana w 100% z certyfikowanej czarnej herbaty, pochodzącej z równin ogrodu Borengajuli w Assam, położonej na południowy wschód od Himalajów. To bardzo słodowa, prawie pikantna czarna herbata. SKŁAD: czarna herbata z Assam w Indiach.
Tradycyjna herbata śniadaniowa, mieszanka liści herbaty afrykańskiej i hinduskiej. Doskonała jako lekka, łagodna, codzienna herbata. SKŁAD: Indyjska herbata Assam Fairtrade (40%), Herbata Fairtrade z Tanzanii (60%)
Gatunek Darjeeling, uznawany jest za najlepszy z indyjskich gatunków herbat. Darjeling Bannockburn to jeden z najstarszych herbacianych ogrodów na świecie. Herbata jest tutaj uprawiana od 1850 roku. Doskonała na popołudniową herbatę. Delikatna, aromatyczna. SKŁAD: Indyjska herbata liściasta Darjeeling
Specjalnie wyselekcjonowane liście ekologicznej czarnej herbaty z dodatkiem naturalnego olejku z bergamotki i płatkami bławatka. SKŁAD: wschodnioafrykańska czarna herbata z upraw ekologicznych (97,1%), płatki bławatka (1,5%), olejek Bergamotki z upraw ekologicznych (1,4%)
Rooibos zwanay także Redbush. Samo zdrowie! Czerwony krzew znany jest z leczniczych właściwości. Nie jesteśmy lekarzami więc zdecydowaliśmy, że jeśli masz zamiar pić ten napar z powodów zdrowotnych to musi on smakować tak dobrze jak to tylko jest możliwe. NIE ZAWIERA KOFEINY.
"Sencha" tłumaczy się jako "na parze" i jest bardzo tradycyjną techniką zatrzymania smaku w opakowaniu herbaty. Dzięki takiemu "parowaniu" smak herbaty pozostaje lekki i świeży. Sencha jest bogata w antyutleniacze i klasyfikowana jest jako zielona herbata do codziennego użytku, ponieważ doza tej herbaty może być zaparzana aż do 4 razy.
Tradycyjna japońska zielona herbata SENCHA. Dodatek żeń-szenia, imbiru i ananasa nadaje niepowtarzalny charakter zielonej herbacie. SKŁAD: zielona herbata (86%), korzeń żeń-szeń (1%), imbir, suszone kawałki ananasa, naturalny aromat.
Genmaicha, japońska nazwa zielonej herbaty zmieszanej z brązowym ryżem. SKŁAD: zielona herbata Sencha (50%), organiczny prażony ryż (50%).
SKŁAD: Herbata Oolong, płatki kwiatu pomarańczy, naturalny aromat.
Napar ziołowy z dodatkiem owoców i przypraw.
Susz owocowo-miętowy Połączenie delikatnego smaku jabłka, świeżości mięty i łagodności maleńkich pączków róż, nadaje herbacie niezwykły smak przypominający tartę jabłkową. NIE ZAWIERA KOFEINY.
Herbata – najstarszy napój świata
Herbata to napar, którego historia sięga kilku wieków przed naszą erą. Wśród popularnych rodzajów wyróżnia się herbatę czarną, zieloną, białą, żółtą, pu-erh, ulung i aromatyzowaną. Herbata to też określenie dla naparów zawierających zioła lub susz owocowy. Idąc tym tropem, wymienić można czystek, rumianek, dziurawiec, miętę, a także herbatę z malin, bzu czy dzikiej róży.
Co zawiera herbata?
Herbata bogata jest w przeciwutleniacze. Ich ilość jest uzależniona od rodzaju naparu, najwięcej występuje w herbacie zielonej i białej - są one uważane za najzdrowsze. Niektóre gatunki zawierają także witaminy, m.in. z grupy A, B czy E. Herbaty słyną z właściwości zdrowotnych, niektóre mogą oczyszczać organizm, inne działają uspokajająco.
Jak wybrać dobrą herbatę?
Przy wyborze herbaty należy kierować się jej jakością i różnorodnością. Herbata liściasta jest smaczniejsza i zdrowsza niż ekspresowa z torebki. Warto też próbować różnych gatunków, możliwości jest wiele. Niektórzy wolą wyrazisty smak yerba mate, inni doceniają delikatny aromat herbaty białej. Poszukując idealnego naparu dla siebie, dobrze jest sprawdzić, czy wybrana herbata ma certyfikat Fairtrade, czy pozyskane liście są najwyższej jakości, czy pochodzą z upraw ekologicznych. Takimi informacjami dysponują sklepy sprzedające herbaty. Wśród chętnie wybieranych marek herbacianych wymienia się Suki Tea oraz The London Tea Company.