SZKOLENIA

Na smak i aromat kawy wpływa szereg czynników m.in. jakość ziaren, stopień ich zmielenia, doza, temperatura i jakość wody oraz czystość i poprawne działanie ekspresu. Dlatego tak ważne są szkolenia, na których możesz poznać i zrozumieć jak przebiega proces parzenia kawy.

Pozwól nam poprowadzić się w podróży od ziarna do filiżanki przepysznej kawy.

  • Widok:
Pokazuje 1 - 6 z 6 elementów
 

Szkolenie Master Brewer online

 

Javacoffee organizuje szereg szkoleń dla baristów i miłośników kawy. Wśród nich jest Master Brewer online. Kurs trwa 3 godziny, podczas zajęć przekazywana jest wiedza teoretyczna z zakresu kawy, różnic między Arabiką a Robustą, metod obróbki kawy. Ponadto na szkoleniu zyskuje się umiejętność właściwego odczytywania informacji z etykiet, kursanci dowiadują się, jak zachować świeżość ziaren, jakie są alternatywne metody parzenia kawy. Jest też część warsztatowa, która pozwala na wykorzystanie wiedzy w praktyce.

 

Szkolenie Barista Basic i Home Barista 

 

Na szkoleniach Home Barista i Barista Basic kursanci dowiadują się o pochodzeniu kawy, poznają określenie Specialty, różnice między Single Origin Espresso a Espresso Blend. Dodatkowo jest jeszcze część warsztatowa i praktyczna. Po zakończonym kursie dla baristów uczestnik otrzymuje dyplom, materiały szkoleniowe oraz kawę.

 

Szkolenie Milk Master

 

Na szkoleniu Milk Master uczestnicy dowiadują się jakie espresso dopasować do kawy mlecznej, jak dbać o czystość ekspresu, jak go konserwować. Po części teoretycznej są warsztaty, na których kursanci uczą się o domowych technikach spieniania mleka i napojów roślinnych, poznają też Latte Art. Po ukończonym szkoleniu kursanci dostają dyplom, kawę i materiały szkoleniowe.