Hario - Mizudashi Coffee Pot - Brązowy

69,00 zł

MIZUDASHI

Nowy

Dodaj do listy życzeń

Przygotowanie kawy poprzez macerowanie ("parzenie" w zimnej wodzie) pozwala na uzyskanie słodkiego, zbalansowanego i delikatnego smaku bez nadmiernej goryczy. Filtr siatkowy zapewnia klarowność przygotowywanego napoju.

Wszystko co musisz zrobić, aby uzyskać pyszną, bogatą w smaku kawę to:
- zmiel średnio kawę (jak cukier kryształ) i wsyp ją do sitka (ok. 6-7g kawy na każde 100g wody)
- umieść sitko w karafce
- zalej kawę zimną filtrowaną wodą, a następnie delikatnie zamieszaj
- całość wstaw do lodówki na 8 - 24 godzin, w zależności od preferencji (im dłużej, tym intensywniejszy smak)
- następnie usuń sitko i przelej napój do szklanki z lodem

Dla urozmaicenia proponujemy podawać z plasterkiem cytrusa, listkiem mięty lub syropem z cascary.

Pojemność: 1l

pojemność 1l

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: