25,00 zł
profil sensoryczny: WIŚNIA - CZERWONY GRAPEFRUIT - GORZKA CZEKOLADA
Nowy
Dostępność:
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
profil sensoryczny: WIŚNIA - CZERWONY GRAPEFRUIT - GORZKA CZEKOLADA
Data palenia: kawy wypalane są na bieżąco
Mielenie: prosimy umieścić w uwagach informację, jeśli kawa ma być zmielona, podając również metodę parzenia.
Ziarna tej kawy to starannie wyselekcjonowana mieszanka ziaren arabiki z brazylijskiego regionu Cerrado Miniro.
Kawa została według receptur stworzonych przez Mistrza Polski Roasterów 2018, Rafała Kaniewskiego.
Brazylia CERRADO to kawa o średnim stopniu wypalenia i bardzo przyjemnym smaku, w którym można wyczuć wiśnię, czerwonego grejpfruta oraz gorzką czekoladę. Jest świetnie zbalansowana.
Jako arabika, ma łagodniejszy smak, słodsze nuty i mniejszą zawartość kofeiny.
Doskonale sprawdzi się jako espresso, ale również bardzo dobrze współgra z mlekiem lub napojem roślinnym.
Będzie świetnie smakowała zaparzona w ekspresie kolbowym, przelewowym, automatycznym, we french pressie, kawiarce oraz metodą tradycyjną.
kraj: Brazylia
lokalizacja: Cerrado Miniro, Minas Gerais
kooperatywa: Cerrado
odmiana: Mundonovo, Yellow Catuai, Red Catuai
obróbka ziaren: Naturalna
wysokość (m n.p.m.): 1.100 - 1.350
Data palenia: kawy wypalane są na bieżąco
Mielenie: umieść w uwagach informację, że kawa ma być zmielona, a także
do jakiej metody parzenia
RECEPTURA ESPRESSO
Rekomendujemy następujące parametry jako recepturę wyjściową:
gramatura: 18g
czas: 28 sec
gramatura | 250g | 1000g |