40,00 zł
profil sensoryczny: MIGDAŁ - POMARAŃCZA - CZEKOLADA
Nowy
Dostępność:
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Data palenia: kawy wypalane są na bieżąco
kraj: BRAZYLIA
lokalizacja: South Minas
producent: różni producenci
farma: różne farmy
odmiana: Boubon, Yellow Bourbon, Catimor, Catuai, Maracaturra, Maragogype, Typica
obróbka: Naturalna
wysokość: 900 - 1200 m n.p.m.
Nowa, kolejna już, odsłona Brazylii przed nami! Z tego kraju pochodzi aż 1/3 kawy produkowanej na świecie, dlatego staramy się systematycznie odkrywać kolejne propozycje. Tym razem jest to blend o nazwie Serra Negra, który powstał przez połączenie starannie wyselekcjonowanych odmian Arabiki, w wyniku którego otrzymujemy niezwykle charakterystyczny dla regionu Minas Gerais profil brazylijskiej kawy - będzie to napar o niskiej kwasowości oraz wysokim body i dużej kremowości. Wyczujemy w nim zarówno delikatne nuty cytrusów jaki i przyjemną orzechowo - czekoladową słodycz.
Espresso z Serra Negry na pewno zadowoli nie tylko wielbicieli kawy z Brazylii.
Mieszanka będzie smakowała świetnie także zaparzona w ekspresie przelewowym, we french pressie, kawiarce lub klasycznie w kubku.
Kawa została wypalona według receptury stworzonej przez Mistrza Polski Roasterów 2018 - Rafała Kaniewskiego.
gramatura | 250g | 500g | 1000g |