350,00 zł
350,00 zł
Nowy
Dostępność:
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
PROGRAM SZKOLENIA:
a) TEORIA
- Czym jest kawa?
- Różnica między arabiką a robustą
- Metody obróbki kawy
- Co oznacza termin 'Specialty Coffee'?
- Kluczowe czynniki wpływające na smak i jakość kawy
- Świeżość ziaren oraz ich odpowiednie przechowywanie
- Podstawowe pojęcia w alternatywie : pour over, drip, immersja itd.
b) WARSZTATY
- Techniki przygotowywania kawy metodą immersyjną i grawitacyjną
- Techniki zalewania. Jaki mają wpływ na ekstrakcję kawy?
- Cupping i jak go przygotować w warunkach domowych
- Dodatkowo zadania domowe, pozwalające sprawdzić umiejętności i zastosowanie wiedzy w praktyce.
Zamawiając szkolenie otrzymasz od nas 3x100g kaw, na których będziemy pracować na szkoleniu, materiały szkoleniowe w formacie .pdf oraz filmy instruktażowe.
Wyślemy też minerały, które pozwolą przygotować Ci 5l wody idealnej do parzenia oraz instrukcję jak ją przygotować.
Szkolenie dostępne w języku polskim oraz angielskim.
Czas trwania szkolenia : 3h
Szkolenie odbywa się online : via Skype, Zoom, Google Meets - niezależnie gdzie jest osoba szkolona!
Aby umówić się na szkolenie prosimy o kontakt:
Łukasz Stępniak
Head Trainer JAVA University
+48 530030605
*Podana cena to koszt szkolenia dla 1 osoby
Szkolenie może być świetnym prezentem - poinformuj nas, a do zamówienia dołożymy voucher prezentowy.