SZKOLENIE Barista advanced

1 000,00 zł

AA

Nowy

Dodaj do listy życzeń


W związku z panującą sytuacją, realizacja szkoleń może się opóźnić.

ZAKRES SZKOLENIA:

 

DZIEŃ 1 

  •    Droga kawy od plantacji do filiżanki
  •    Kawy jednorodne vs. mieszanki
  •    Specialty Coffee - co oznacza?
  •    Świeżość kawy – wpływ na ocenę sensoryczną
  •    Stopień wypalania ziaren – co się za tym kryje?
  •    Espresso – test wizualno-sensoryczny
  •    Słodki, kwaśny, słony, gorzki – test sensoryczny
  •   Aromaty - ćwiczenia sensoryczne

DZIEŃ 2 

  •   Woda  -  dobra  woda  =  dobra  kawa
  •   Cupping, triangulacja - jak  prawidłowo przygotować i przeprowadzić cupping wg. standardów SCA
  •   Defekty - czym  są  i  jaki mają  wpływ na smak kawy?
  •   Alternatywne sposoby parzenia kawy
  •   Kluczowe czynniki wpływające na jakość i smak kawy przelewowej 
  •   Stopnie ekstrakcji kaw przelewowych. 
  •   %TDS i %Ekstrakcji

DODATKOWO otrzymasz :

  •          dyplom ukończenia szkolenia
  •          materiały szkoleniowe w formacie PDF
  •          250g kawy  

MIEJSCE:  Java Coffee Company, ul. Palisadowa 20/22, Warszawa

ILOŚĆ OSÓB : 1 do max. 4 

CZAS TRWANIA SZKOLENIA : 2 dni po 5 h

Cena szkolenia to koszt szkolenia dla 1 osoby.

W cenę wliczony jest lunch.

 

Chcesz dowiedzieć się więcej? Skontaktuj się z:

Łukasz Stępniak, Head Trainer JAVA University mob: +48 530 030 605, email: [email protected]