Przepisy na drinki bezalkoholowe BACANHA
-
Proponujmy nowe orzeźwiające wykwintne bezalkoholowe przepisy na każdy dzień - pyszne mocktajle na bazie organicznych syropów BACANHA.
-
Sprobuj!
![](http://javacoffee.pl/cdn/shop/files/Bacanha_Pear_syrup.png?v=1682069155&width=1500)
PERRY ROSEMARY
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA o smaku GRUSZKOWYM - 20 ml
- sok z limonki - 10 ml
- kilka kropli bittersa
- lód
- woda gazowana
Wrzucamy wszystko do shakera i wstrząsamy aż się schłodzi. Przecedzamy na lód i dopełniamy wodą gazowaną.
Dekorujemy plasterkiem gruszki i gałązką rozmarynu.
![](http://javacoffee.pl/cdn/shop/files/Bacanha_Passion_Fruit_syrup_mockteil.png?v=1682071428&width=1500)
CASCARA FIZZ
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA o smaku MARAKUI lub BERGAMOTKI - 20 ml
- CASCARA - 300 mlgotowego cold brew lub ostudzonego naparu z cascary
- skórka pomarańczy
- plastry pomarańczy
- tonik
Syrop, lód i cascarę wkładamy do shakera i mocno wstrząsamy. Do szklanki wrzucamy plastry pomarańczy i kostki lodu. Dolewamy CASCARY do 2/3 objętości szklanki i uzupełniamy tonikiem.
Dekorujemy plasterkiem pomarańczy.
![](http://javacoffee.pl/cdn/shop/files/Bacanha_Yuzu_syrup_mockteil_-_Java_Coffee.png?v=1682073479&width=1500)
YUZU CUCUMBER REFRESHER
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA YUZU - 20 ml
- 4 plastry ogórka
- kilka listków rozmarynu
- lód
- tonik grapefruitowy lub zwykły
Plasterki ogórka, syrop i listki rozmarynu wrzucamy do shakera i rozgniatamy. Dodajemy lód i wstrząsamy.
Niską szklankę uzupełniamy kruszonym lodem, a na to przecedzamy zawartość shakera i dopełniamy tonikiem.
![](http://javacoffee.pl/cdn/shop/files/BACANHA_PASSION.png?v=1715329860&width=1500)
PASSION FRUIT ICE TEA
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA o smaku marakui [ORGANIC] - 20 ml
- herbata czarna SUKI Tea cold brew lub wystudzona - 300 ml
- sok z cytryny - 10 ml
- lód
Wszystkie składnikli łączymy ze sobą i wylewamy do wysokiej szklanki wypełnionej lodem.
Dekorujemy plasterkami brzoskwini lub cytryny i miętą.
![](http://javacoffee.pl/cdn/shop/files/Bacanha_Cannelle_Cinnamon_syrup_mockteil.png?v=1682076752&width=1500)
APPLE PIE
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA o smaku CYNAMONU - 20 ml
- sok z jabłek (najlepiej tłoczony) - 250 ml
- sok z cytryny - 10 ml
- szczypta cynamonu
- kora cynamonu
Sok jabłkowy, syrop, sok z cytryny i szczyptę cynamonu podgrzewamy mieszając i przelewamy do kubeczka / szklanki.
Dekorujemy podpaloną laską cynamonu.
![](http://javacoffee.pl/cdn/shop/files/Bacanha_Lime_syrup_mockteil.png?v=1682077099&width=1500)
GRAPE SMASHER
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA LIMONKOWY - 20 ml
- 5 białych winogron bezpestkowych
- lód
- woda gazowana
- sok z limonki lub sour - 10 ml
Do shakera wrzucamy winogrona, wlewamy syrop i porządnie wszystko rozgniatamy.
Szklankę wypełniamy kruszonym lodem. Na lód przecedzamy zawartość shakera i uzupełniamy wodą gazowaną.
Dekorujemy winogronami lub skórką limonki.
![](http://javacoffee.pl/cdn/shop/files/Bacanha_Lime_vanilla_mockteil.png?v=1682078391&width=1500)
ESPRESSO MARTINI
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA o smaku WANILIOWYM - 20 ml
- podwójne espresso
- lód
- kilka kropli bittersa
Wszystkie składniki wlewamy do shakera i szejkujemy do momentu uzyskania pianki. Wylewamy na lód.
Dekorujemy ziarenkami kawy.
![](http://javacoffee.pl/cdn/shop/files/Bacanha_rose_syrup_mockteil_-_Java_Coffee.png?v=1682077963&width=1500)
HERBAL DJIN & TONIC
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA o smaku BAZYLII lub WERBENY lub RÓŻY - 10 ml
- ginu bezalkoholowego - 50 ml
- tonik
- lód
- 3 ziarenka jałowca
Do shakera wlewamy bezalkoholowy gin, jałowiec, syrop i szejkujemy do schłodzenia i powstania pianki. Wylewamy na lód i dopełniamy tonikiem.
Dekorujemy ziarnkami jałowca.
Let customers speak for us
from 389 reviewsUmila nam letnie poranki
Zestaw kawowy JAVA KLASYKI [Espresso] 4x250g
Very good
Próbowałem różnych smaków Bacanha, a ten jest jednym z moich ulubionych – świeży tropikalny, ale niezbyt słodki. Została mi jeszcze brzoskwinia do spróbowania. Butelka wygląda bardzo estetycznie – aż szkoda ją wyrzucić))
Pyszna!!!
6L Napój Roślinny Minor Figures Oat M*lk [ORGANIC]
It was great according to the recipient!
I absolutely love it, I can't live without my kinto. The quality is amazing, very practical and holds the temperature very good!
Bardzo dobra kawa! Jak nie lubi się kwasowości to najlepszy wybór 😎
Długo szukałem… ale znalazłem właściwą 😁
Polecam ;)
Słodka i pyszna, smakuje całej rodzinie
Niska kwasowość, ładna crema. Stosuję do espresso i napar jest gęsty i mocny. 18gr, mielenie nieco mniej drobne niż 001.
Jest bardzo dobra. Co prawda szukam jeszcze grejpfruta więc kombinuję z przepisem w V60 żeby go znaleźć. Kawka jest pyszna i 100% gwarantuje pyszne, energetyzujące doznania za każdym parzeniem. Nawet w porannym pośpiechu jako "zalewajka" jest znakomita, co wcale nie jest takie oczywiste.
Świetna jakość samej torby jak i nadruku, jak najbardziej polecam. Idealna dla miłośników kawy <3
Zrównoważona smakowo, cielista kawa z okrągłą kwasowością bardzo dojrzałych wiśni, mleczną słodyczą i herbacianą goryczką. Pierwszy aromat który się wybija na pierwszy plan to aromat mocnej czarnej indyjskiej herbaty z cynamonem i kapką mleka (takiego po indyjsku, zagotowanego), w tle zapach kwiatów kwitnącej wiśni. Kawa dość mocno wypalona jak na standard przelewu więc idealnie wychodzi wg. przepisu V60 40/60 40(93°C)/60(<85)°C, 3min 30s.
"Mleko idealne" pięknie się spienia. Smak nienachalny idealny wpołaczeniu z Matcha Moya. Polecam wszystkim.
Przepisy na drinki bezalkoholowe
-
Przepisy na drinki bezalkoholowe cieszą się rosnącą popularnością. W obecnych realiach coraz więcej osób odchodzi bowiem od napojów z procentami, wybierając zdrowsze, a często równie smaczne alternatywy. Do ich przygotowania mogą posłużyć dostępne u nas produkty, w tym syropy, napoje roślinne czy oczywiście kawy. Zachęcamy do przetestowania gotowych receptur.
-
Dlaczego przepisy na drinki bezalkoholowe są coraz częściej poszukiwane?
Przepisy na drinki bezalkoholowe są obecnie poszukiwane nawet przez barmanów. Wynika to z tego, że takie napoje mogą doskonale zastąpić trunki z alkoholem. Praktyka pokazuje, iż do takich rozwiązań przekonuje się obecnie coraz więcej ludzi. Z czego to wynika? Badania rynkowe pokazują, że w wielu krajach, w tym w Polsce, wyraźnie rośnie popyt na napoje bezalkoholowych lub niskoalkoholowych. Jest to powiązane z tym, że coraz większy akcent kładzie się na zdrowy tryb życia, a korzystanie z napojów alkoholowych z pewnością nie wpisuje się w ten schemat. Oczywiście sięgnięcie okazyjnie po niewielkie ilości alkoholu nie jest niczym złym, ale dla wielu osób atrakcyjniejszą perspektywą jest postawienie na napój, który jest skomponowany z innych składników, a efekt końcowy może być równie dobry.
-
Ciekawe smaki
Poza większą świadomością konsumentów, do rosnącej popularności takich drinków przyczynia się ich fantastyczny smak. Mocktajle, jak nazywa się często takie warianty, w niczym nie przypominają napojów bezalkoholowych, które były serwowane przed laty. Kiedyś często bywały to zwykłe mieszanki soków, które charakteryzowały się jedynie słodyczą i brakiem głębi aromatu. Obecnie korzystając z soków, ale też dedykowanych syropów, napojów czy nawet naparów, można uzyskać koktajle, które są pyszne i mogą wyglądać równie efektownie co tradycyjne drinki. Co więcej, barmani nauczyli się wielu sztuczek, które sprawiają, że koktajle te dobrze imitują napoje alkoholowe, nawet pod kątem charakterystycznego "drapania" w gardło, do czego wykorzystuje się niektóre mieszanki napojów lub przede wszystkim przyprawy. Nic więc dziwnego, że sięga po nie coraz więcej osób, które mogą się przy nich bawić, dbając jednocześnie o własne drowie.
-
Polecamy sprawdzone przepisy na drinki bezalkoholowe
Przepisy na drinki bezalkoholowe absolutnie nie muszą być nudne. Wręcz przeciwnie, często okazują się bardziej wymyślne od wariantów z alkoholem, tworząc zaskakujące kompozycje smaków. W tej kategorii przedstawiamy szereg propozycji, które sprawdzą się doskonale na każdą imprezę, spotkanie z przyjaciółmi czy nawet wieczór z ulubionym filmem lub serialem.