35,00 zł
35,00 zł
profil sensoryczny: JEŻYNA - KARMEL - ORZECH WŁOSKI - CIEMNA CZEKOLADA
Nowy
Dostępność:
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
profil sensoryczny: JEŻYNA - KARMEL - ORZECH WŁOSKI - CIEMNA CZEKOLADA
SUGEROWANE SPOSOBY ZAPARZANIA:
-ekspres kolbowy
-kawiarka
-French Press
Data palenia: kawy wypalane są na bieżąco
Mielenie: prosimy umieścić w uwagach informację, jeśli kawa ma być zmielona, podając również metodę parzenia.
Ziarna tej kawy to starannie wyselekcjonowana mieszanka ziaren arabiki z czterech krajów - Brazylii, Kostaryki, Gwatemali i Kolumbii.
Kawa została wypalona według receptur stworzonych przez Mistrza Polski Roasterów 2018, Rafała Kaniewskiego.
001 ESPRESSO BLEND to kawa o ciemnym stopniu wypalenia i smaku, w którym można wyczuć jeżynę, karmel, orzech włoski i ciemną czekoladę. Jest świetnie zbalansowana.
Jako arabika, ma łagodniejszy smak, słodsze nuty i mniejszą zawartość kofeiny.
Doskonale sprawdzi się jako espresso, ale również bardzo dobrze współgra z mlekiem lub napojem roślinnym.
Będzie świetnie smakowała zaparzona w ekspresie kolbowym, przelewowym, automatycznym, we french pressie, kawiarce oraz metodą tradycyjną.
kraj: Brazylia, Kostaryka, Gwatemala, Kolumbia.
RECEPTURA ESPRESSO
Rekomendujemy następujące parametry jako recepturę wyjściową:
gramatura: 18,5g
czas: 27 sec
gramatura | 250g | 1000g |