Kolekcja: Sensory
Szkolenie prowadzi:
Michał Żmuda, Trener JAVA University
Tel. +48 530 030 605
Email: m.zmuda@javacoffee.pl
Michał zajmuje się kawą od 10 lat. Przez ten czas pracował jako barista, head barista i szkoleniowiec u boku Mistrzów Polski i Świata w dziedzinie parzenia oraz wypalania kawy. Michał posiada certyfikaty SCA z zakresu barista oraz sensory, ma na swoim koncie także starty w zawodach takich jak vergnano barista cup, uno espresso cup, proinfuzja barista challenge, mistrzostwa Polski brewers cup oraz jest zwycięzcą szczecińskiego pucharu latte art.
-
SZKOLENIE Sensory Basic
Cena regularna zł 700.00Cena regularnaCena jednostkowa / na -
SZKOLENIE Sensory Advanced
Cena regularna zł 900.00Cena regularnaCena jednostkowa / na
Let customers speak for us
from 444 reviewsz 3 jakie zamówiłem ta była bez dwóch zdań najlepsza. Klasyk, dobre espresso i dobra na latte
Polecam bardzo bardzo !
Przekazywanie wiedzy na najwyższym poziomie 👌
Miło spędzony czas , można nadebrać dużo pewności siebie oby stać się - „ŚWIETNYM BARISTĄ ! „ myślę , że każdy tutaj do tego chce dążyć :)
Czekam z niecierpliwością na kolejny etap poszerzania mojej wiedzy w świecie kawy
Do zobaczenia ☺️
Kawa jest idealna pod dripa i zapewnia ciekawy smak. Kawa jest świetnej jakości i proces parzenia przebiega idealnie. Oby więcej takich!
Najlepsza kawa do kawiarki. Zawsze świeżo wypalana - w najnowszej paczce otrzymałam kawę paloną poprzedniego dnia (i nie jest to wyjątek w JAVIE). Bardzo polecam!
Bardzo fajna kawa, smak momentami wytrawny, inny, charakterystyczny.
Nie znalazłem nut smakowych z opisu, ale i tak jest super (nie przywiązuję to tego wagi, jak mi smakuje, jest ok:)
Kawa Sweet Kick Espresso Blend
Pyszna
This roasted fresh in a single cup drip is awesome!
Java 1 obecnie Classic to ulubiona moja kawa. Polecam Java - kupuje tam od lat.
Najlepsza herbata.
Kawa specialty Brazylia Maracana
Kawa bardzo dobra! A po dodaniu kropli mleka staje się rewelacyjna! Godna polecenia.
Kawa Sweet Kick Espresso Blend
Aromat owoców piękny, smak słodki, nie kwaśna, nie gorzka, przepięknie pachnąca. Robi robotę z przelewu!
Kawa speciality bezkofeinowa Kolumbia Cauca [filtr/drip]
Szkolenia baristyczne
-
Szkolenia baristyczne to kursy, podczas których nasz specjalista przekazuje uczestnikom cenną wiedzę na temat metod parzenia kawy. Mogą mieć one różny zakres uzależniony od stopnia zaawansowania danej grupy. Dzięki takim kursom można w pełni zrozumieć, jak przebiega proces przygotowywania najlepszej kawy, począwszy od samego pozyskania ziarna, po jego obróbkę i zaparzenie esencjonalnego naparu.
-
Kiedy zdecydować się na szkolenia baristyczne?
Szkolenia baristyczne to doskonałe rozwiązanie, które pozwoli Ci na pozyskanie podstawowej lub bardziej zaawansowanej wiedzy na temat rodzajów kawy i sposobów ich parzenia. Jeśli jesteś zainteresowany taką tematyką, to szkolenie jest zdecydowanie dla Ciebie. Nasze kursy prowadzi doświadczona osoba, która teorię popiera praktyką. Dzięki temu informacje są lepiej przyswajalne niż te, które możesz przeczytać samemu w sieci. W dodatku idąc na kurs, masz pewność, że informacje te są sprawdzone, ponieważ przekazuje je osoba kompetentna i dobrze zaznajomiona z tematem. Osoby, które uwielbiają zgłębiać tajniki świata kawy, zdecydowanie powinny zdecydować się na taki kurs.
-
Osoby pracujące w zawodzie
Taki kurs jest szczególnie polecany osobom, które pragną pracować z ludźmi, serwując im najlepszą kawę, np. w swoim lokalu. Co bardzo istotne, zdobyta wiedza przełoży się nie tylko na jakość przygotowywanego naparu, ale również umiejętne doradzanie klientom czy po prostu objaśnianie im kwestii związanych z wyborem i parzeniem kawy. Z pewnością takie szkolenie przyda się ludziom rozpoczynającym przygodę w gastronomii, jak i tym, którzy mają już pewne podstawy, ale chcą się rozwijać i wkraczać na wyższe poziomy w karierze baristy.
-
Dla miłośników kawy
Wbrew pozorom taki kurs jest często rozwiązaniem nie tylko dla osób, które zajmują się parzeniem kawy zawodowo, ale i dla entuzjastów tego napoju, którzy chcieliby eksperymentować i przygotowywać doskonałej jakości kawę w swoim domu. Jeśli chcesz się cieszyć dobrą kawą przygotowaną własnoręcznie we własnym domu, wybierz się na taki kurs i dowiedz się, jakie ziarna kupować oraz jak przystąpić następnie do ich parzenia. Dzięki zdobytej wiedzy i umiejętnościom przygotowany przez Ciebie napar będzie równie dobry jak ten z najlepszej kawiarni.
-
Wybierz nasze szkolenia baristyczne
Szkolenia baristyczne powinny mieć starannie zarysowany program, dostosowany do oczekiwań osoby, która chciałaby z niego skorzystać. W końcu na co innego liczy osoba, która stawia pierwsze kroki w kawowym świecie, a zupełnie czegoś innego oczekuje barista, który pragnie poszerzać swoją wiedzę i rozwijać już wcześniej nabyte umiejętności. Właśnie dlatego w JAVA Coffee przygotowaliśmy szeroką ofertę kursów o różnym stopniu zaawansowania.
-
Nasza oferta
Dla początkujących baristów odpowiednim wyborem będą szkolenia Barista Basic. Następnym krokiem, który będzie odpowiedni również dla osób znających podstawy będzie szkolenie Barista Advanced, które zapewni już bardzo dobrą bazę merytoryczną. Proponujemy też podstawowe i zaawansowane kursy z parzenia kawy metodami alternatywnymi czy analiz sensorycznych. Oferujemy ponadto kursy z Latte Art, także o dwóch stopniach zaawansowania. Te dodatkowe kursy są idealne dla ambitnych baristów, dla których kawa to prawdziwa pasja. Mamy jednak dobrą wiadomość również dla osób, które wcale nie planują zajmować się parzeniem kawy zawodowo, lecz chciałyby się podszkolić w zakresie samodzielnego przyrządzania naparów w domu. W takiej sytuacji postaw na szkolenie Home Barista.
-
Pomysł na prezent
Nie masz pomysłu na prezent, a wiesz, że dana osoba uwielbia kawę? W takiej sytuacji proponujemy nasz voucher prezentowy na szkolenie kawowe w JAVA Coffee. Obdarowana osoba będzie go mogła wykorzystać z myślą o wybranym przez siebie szkoleniu, przeprowadzonym przez Michała Żmudę. Stopień zaawansowania i termin zostanie ustalony indywidualnie, a każdy miłośnik kawy będzie z pewnością zachwycony takim prezentem.