Collection: Aeropress coffee
-
Grapefruit | Dark chocolate | Cranberries
Mexico Nahua omniroast coffee Mexico | Honey Process
Regular price From zł 37.50Regular priceUnit price / per -
Cherry | Assam tea | Milk chocolate
Congo Umoja Wetu (batch brew) Democratic Republic of Congo | Washed
Regular price From zł 37.50Regular priceUnit price / per -
Jasmine | Pomegranate | Strawberry
Decaf Colombia Cauca Drip Columbia | Sugarcane E.A. Decaf
Regular price From zł 47.50Regular priceUnit price / per -
Raspberries | Strawberries | Almonds | Milk chocolate
Flower Power drip filter Coffee Africa & America | Natural | Washed
Regular price From zł 44.50Regular priceUnit price / per -
White grapefruit | Grape | Dried apple | Orange
Specialty Bolivia Carmelo coffee Bolivia | Washed
Regular price From zł 60.00Regular priceUnit price / per -
Dried Cranberries | Pomelo | Black Tea
Rwanda Nova Café specialty coffee Rwanda | Washed
Regular price From zł 55.00Regular priceUnit price / perzł 0.00Sale price From zł 55.00 -
Assam | Walnut | Gooseberry | Red Grapefruit
Honduras La Feliciana Specialty Coffee Honduras | Washed
Regular price From zł 58.00Regular priceUnit price / perzł 0.00Sale price From zł 58.00 -
Melon | Cocoa | Pomegranate | Pear
Panama Dynamic Chilled specialty coffee Panama | Catuai, Geisha, Pacamara
Regular price zł 99.00Regular priceUnit price / perzł 0.00Sale price zł 99.00 -
Plum | Strawberry | Orange | Cocoa
Costa Rica Cerro Los Vindas Specialty Coffee Costa Rica | Anaerobic
Regular price From zł 69.00Regular priceUnit price / per -
Red grapes | Apple | Darjeeling
Brazil Naimeg Pantano specialty coffee Brazil | Natural
Regular price From zł 57.50Regular priceUnit price / per
Let customers speak for us
from 427 reviewsChciałbym serdecznie polecić szkolenie baristyczne prowadzone przez Pana Michała.
To wyjątkowy specjalista z ogromną wiedzą, pasją i umiejętnością przekazywania informacji w przystępny sposób. Szkolenie było nie tylko merytoryczne, ale również bardzo praktyczne – każdy z uczestników miał okazję zdobyć cenne umiejętności związane z parzeniem kawy, obsługą sprzętu oraz sztuką latte art.
Pan Michał stworzył przyjazną atmosferę, sprzyjającą nauce i zadawaniu pytań, a jego profesjonalizm oraz zaangażowanie widać w każdym aspekcie szkolenia. Program został świetnie zorganizowany, uwzględniając zarówno podstawy, jak i bardziej zaawansowane techniki, co sprawia, że szkolenie jest odpowiednie zarówno dla początkujących, jak i bardziej doświadczonych baristów.
Po tym szkoleniu czuję się dużo pewniej w pracy za barem i z pewnością polecam je wszystkim, którzy chcą rozwijać swoje umiejętności w tej branży.
U Michała na szkoleniu zawsze super atmosfera, ciekawe podejście do kawy, a po wyjściu głowa uzupełniona w dużą ilość informacji. Naprawdę polecam!
Świetne szkolenie! Kompendium wiedzy, dużo nowych doświadczeń, otwierających nowe horyzonty smakowe i aromatyczne. Pomogło mi ono zrozumieć subtelne różnice w smakach i aromatach, co wcześniej było trudnym zadaniem. Polecam szkolenie każdemu, kto chce pogłębić swoją wiedzę o kawie i odkryć, jak wiele można z niej wydobyc!
Mega szkolenie
Kawa JAVA Classic Espresso Blend 001
Szkolenie przebieglo w milej atmosferze. Michal przekazuje swoja ogromna wiedze w przyjazny dla szkolonych sposob, cala grupa zgodnie stwierdzila ze byla to owocna nauka :))
Bardzo wartościowe szkolenie, dużo praktycznej wiedzy, jednostkowe podejscie do każdego uczestnika na ogromny plus
Bardzo polecam szkolenia z Michałem.
Bardzo aromatny, lubię te syropy.
Do espresso i latte, bardzo smaczna kawa, dokładnie taka jak w MOKO :)
Polecam!
Doskonała w przelewie, polecam
Kawa o aromacie suszonej słodkiej żurawiny oraz czarnej herbaty co zgadza się z opisem sensorycznym. Smakowo spójna z aromatem, kwasowość i słodycz jak w suszonej żurawinie + doza herbaciano-cytrusowej goryczki pojawiającej się w bardzo długim aftertaste. Okrągły i cielisty, bardzo przyjemny napar, Rwanda w najlepszym wydaniu. Ziarna równo srednio-jasno wypalone, bez wad.
Super blend!!!
Kawa wyśmienita, obsługa sklepu również
Wyszedłem z uśmiechem na twarzy po nabyciu dużej wiedzy teoretycznej super sprawdza się umiejętności praktyczne polecam każdemu amatorowi jak i tym doświadczonym
Kawa do aeropressu
-
Kawa do aeropressu jest produktem poszukiwanym przez wielu entuzjastów tego urządzenia. Pytaniem pozostaje, jaki gatunek ziaren wybrać, żeby uzyskać najlepszy napój. W tym przypadku wybór jest szczególnie szeroki, co wynika ze specyfiki tej metody parzenia. W naszym sklepie znajdziesz duży przegląd kaw, które doskonale odnajdą się właśnie w kontekście tej metody parzenia.
-
Jaką kawę do aeropressu wybrać i jak działa to urządzenie?
Kawa do aeropressu jest poszukiwana przez wiele osób, ponieważ taki sprzęt mocno zyskał na popularności w ostatnich latach. Wynika to w szczególności z prostoty obsługi urządzenia i tego, że można dzięki niemu uzyskać znakomity w smaku napar. Do tego potrzebne będą jednak najwyższej jakości ziarna, które znajdziesz w naszej palarni JAVA Coffee.
-
Sposób parzenia
Aeropress jest dobrą alternatywą dla klasycznego ekspresu. Urządzenie jest proste w budowie i składa się z cylindra, tłoku oraz sitka. Do przygotowania ulubionego napoju wystarczą świeżo zmielone ziarna oraz gorąca woda. Najpierw należy umieścić papierowy filtr na sitku, wsypać tam kawę i zalać niewielką ilością wody. Po upływie około pół minuty dolewa się większą ilość wody, a po odczekaniu minuty lub dwóch, na cylinder nakłada się tłok i płynnym ruchem przeciska kawę do dzbanka, aż do momentu, w którym usłyszy się charakterystyczne dla tego urządzenia syknięcie. Potem pozostaje już cieszyć się pyszną kawą, którą zaparzasz w niedługim czasie i w bardzo łatwy sposób. Można również skorzystać z metody odwróconej, którą chętnie stosuje wielu baristów. W tym przypadku zaczyna się od ustawienia tłoku gumową końcówką do góry, następnie wsuwa się tubę, po czym wsypuje kawę i zalewa wodą. Potem dolewa się więcej wody, stawia sitko z filtrem na górnej tubie i dokręca. Po odwróceniu pozostaje już tylko przecisnąć kawę.
-
Jaka kawa do aeropressu będzie najlepszym wyborem?
Najlepsza kawa do aeropressu to ziarna 100% Arabiki jakości speciality, zmielone najlepiej bezpośrednio przed przystąpieniem do zaparzania. Jeśli posiadasz taki produkt możesz być pewny, że z ziaren uda się wyciągnąć absolutne maksimum aromatu. Jeśli chodzi natomiast o gatunki kawy do tej konkretnej metody zaparzania, panuje tu dość duża swoboda w kontekście wyboru.
-
Wiele możliwości
Można się spotkać z opiniami, że do aeropressu szczególnie nadaje się kawa z ziarnami palonymi jasno. Praktyka pokazuje, że w przypadku tego urządzenia sprawdzą się jednak niemalże wszystkie gatunki, więc można się pokusić o zróżnicowane wybory. Kluczem jest to, żeby postawić na kawę świeżo paloną, a taką właśnie znajdziesz w naszym sklepie. Mamy do zaoferowania szeroki wybór produktów, pochodzących z różnych krajów, w tym: Hondurasu, Brazylii, Papui Nowej Gwinei, Gwatemali czy Tanzanii. Każdą z nich przesyłamy maksymalnie 7 dni po wypaleniu, by ziarna zachowały swój bogaty smak i aromat.