Collection: Coffee filters
-
-
-
-
Hario paper filters V60 01
Regular price zł 31.00Regular priceUnit price / per -
Hario paper filters V60 02
Regular price From zł 14.60Regular priceUnit price / per -
Hario paper filters V60 02
Regular price zł 80.00Regular priceUnit price / per -
-
-
Kinto Paper Filters for SCS 2 Cup Brewer
Regular price zł 20.00Regular priceUnit price / per -
Kinto Paper Filters for SCS 2 Cup Brewer
Regular price zł 26.00Regular priceUnit price / per
Let customers speak for us
from 427 reviewsChciałbym serdecznie polecić szkolenie baristyczne prowadzone przez Pana Michała.
To wyjątkowy specjalista z ogromną wiedzą, pasją i umiejętnością przekazywania informacji w przystępny sposób. Szkolenie było nie tylko merytoryczne, ale również bardzo praktyczne – każdy z uczestników miał okazję zdobyć cenne umiejętności związane z parzeniem kawy, obsługą sprzętu oraz sztuką latte art.
Pan Michał stworzył przyjazną atmosferę, sprzyjającą nauce i zadawaniu pytań, a jego profesjonalizm oraz zaangażowanie widać w każdym aspekcie szkolenia. Program został świetnie zorganizowany, uwzględniając zarówno podstawy, jak i bardziej zaawansowane techniki, co sprawia, że szkolenie jest odpowiednie zarówno dla początkujących, jak i bardziej doświadczonych baristów.
Po tym szkoleniu czuję się dużo pewniej w pracy za barem i z pewnością polecam je wszystkim, którzy chcą rozwijać swoje umiejętności w tej branży.
U Michała na szkoleniu zawsze super atmosfera, ciekawe podejście do kawy, a po wyjściu głowa uzupełniona w dużą ilość informacji. Naprawdę polecam!
Świetne szkolenie! Kompendium wiedzy, dużo nowych doświadczeń, otwierających nowe horyzonty smakowe i aromatyczne. Pomogło mi ono zrozumieć subtelne różnice w smakach i aromatach, co wcześniej było trudnym zadaniem. Polecam szkolenie każdemu, kto chce pogłębić swoją wiedzę o kawie i odkryć, jak wiele można z niej wydobyc!
Mega szkolenie
Kawa JAVA Classic Espresso Blend 001
Szkolenie przebieglo w milej atmosferze. Michal przekazuje swoja ogromna wiedze w przyjazny dla szkolonych sposob, cala grupa zgodnie stwierdzila ze byla to owocna nauka :))
Bardzo wartościowe szkolenie, dużo praktycznej wiedzy, jednostkowe podejscie do każdego uczestnika na ogromny plus
Bardzo polecam szkolenia z Michałem.
Bardzo aromatny, lubię te syropy.
Do espresso i latte, bardzo smaczna kawa, dokładnie taka jak w MOKO :)
Polecam!
Doskonała w przelewie, polecam
Kawa o aromacie suszonej słodkiej żurawiny oraz czarnej herbaty co zgadza się z opisem sensorycznym. Smakowo spójna z aromatem, kwasowość i słodycz jak w suszonej żurawinie + doza herbaciano-cytrusowej goryczki pojawiającej się w bardzo długim aftertaste. Okrągły i cielisty, bardzo przyjemny napar, Rwanda w najlepszym wydaniu. Ziarna równo srednio-jasno wypalone, bez wad.
Super blend!!!
Kawa wyśmienita, obsługa sklepu również
Wyszedłem z uśmiechem na twarzy po nabyciu dużej wiedzy teoretycznej super sprawdza się umiejętności praktyczne polecam każdemu amatorowi jak i tym doświadczonym
Rodzaje filtrów do kawy
-
Filtry do kawy dostępne są w kilku rodzajach. Biorąc pod uwagę to, z czego są one wykonywane, wyróżnia się filtry metalowe, materiałowe i papierowe. Pierwsze są wielorazowe. Można używać ich bez obaw o zniszczenie. Filtry do kawy metalowe nie są drogie, trzeba jednak po każdym użyciu je czyścić. Bardziej precyzyjne w oczyszczaniu napoju są filtry materiałowe. Te również są wielokrotnego użytku i wymagają prania. Filtry papierowe są jednorazowe i cieszą się sporą populularnością.
-
Filtr do kawy – jak wybrać?
Wybór filtrów uzależniony jest od tego, w jakim urządzeniu będzie przygotowywany napój. Akcesoriów do parzenia kawy jest całkiem sporo. Nie trzeba decydować się jedynie na ekspresy, możliwości jest znacznie więcej. Filtry do kawy powinny być dopasowane do urządzenia, czasami nawet do konkretnego modelu. Inaczej mogą wyglądać filtry do dripperów, a inaczej do chemexów. Dużym zainteresowaniem cieszą się filtry papierowe, które można kupić w palarniach kawy. Najczęściej są one pakowane w dużych ilościach, przeważnie jest to 100 sztuk.