• Widok:
na stronę
  • Gramatura: 250g | 1000g

    profil sensoryczny :  MORELA - CZARNA HERBATA  - MARCEPAN certyfikat: ORGANIC

    42,00 zł
    W magazynie
  • Gramatura: 250g | 1000g

    profil sensoryczny: JEŻYNA - KARMEL - ORZECH WŁOSKI -  CIEMNA CZEKOLADA  

    35,00 zł
    W magazynie
  • Gramatura: 250g | 1000g

    profil sensoryczny: CUKIER TRZCINOWY - CZEKOLADA - SŁODKIE WINOGRONA

    29,00 zł
    W magazynie
  • Gramatura: 250g |1000g

    profil sensoryczny: MIGDAŁ - POMARAŃCZA - CZEKOLADA

    39,00 zł
    W magazynie
  • Gramatura: 200g

    Cascara SUSZONE OWOCE WIŚNI KAWOWCA   profil sensoryczny : ZIELONE JABŁKO - SUSZONA ŻURAWINA - RODZYNKI   

    38,00 zł
    W magazynie
  • Gramatura: 250g | 1000g

    profil sensoryczny:  CZEKOLADA - SUSZONA ŚLIWKA - GREJPFRUT

    32,00 zł
    W magazynie
  • Gramatura: 250g

    profil sensoryczny : JAŚMIN - GRANT - TRUSKAWKA

    39,00 zł
    W magazynie
  • Gramatura: 250g | 1000g

    profil sensoryczny: WIŚNIA - CZERWONY GRAPEFRUIT - GORZKA CZEKOLADA

    25,00 zł
    W magazynie
  • Gramatura: 250g

    profil sensoryczny: SŁODKA ŚLIWKA - ORZECH WŁOSKI - KAKAO

    30,00 zł
    W magazynie
  • Gramatura: 250g | 1000g

    profil sensoryczny :  CZARNA HERBATA - OWOCE PESTKOWE - OWOCE LEŚNE

    48,50 zł
    W magazynie
  • Gramatura: 250g | 1000g

    profil sensoryczny :  ORZECH ZIEMNY - DAKTYL - TOFFI certyfikat: ORGANIC

    35,00 zł
    W magazynie
  • Gramatura: 250g

    profil sensoryczny:  CZARNA PORZECZKA - GRANAT - MLECZNA CZEKOLADA

    66,00 zł
    W magazynie
Pokazuje 1 - 12 z 14 elementów

Palarnia kawy – najlepsza kawa ziarnista i mielona

 

Najlepsza kawa to taka, która jest świeżo wypalana z wysokiej jakości ziaren. Przy czym wyróżnia się dwa główne gatunki kawy: arabica oraz robusta, a także ich mieszanki. Najbardziej docenianą odmianą kawy jest arabica, której smak uzależniony jest od regionu pochodzenia, gleby, a także stopnia wypalenia. Ten gatunek kawy wyróżnia się łagodnym, lekko kwaskowatym smakiem, z możliwymi tysiącami nut aromatycznych.

Dodatkowo arabica charakteryzuje się stosunkowo niską zawartością kofeiny. Wybierana jest przez koneserów, dla których smak naparu jest ważniejszy, niż jego pobudzające właściwości. Drugi rodzaj kawy, robusta, oferuje mocny, intensywny napar o ostro-gorzkim smaku. Najczęściej można spotkać ją w kawowych mieszankach oraz kawach typu instant.

 

Parzenie kawy

 

Kawę można parzyć w ekspresie lub alternatywnymi metodami. Intensywne, aromatyczne espresso uzyskasz m.in. w ekspresie kolbowym lub w kawiarce. Wtedy, wybierając rodzaj kawy, konieczne jest wybranie średniego stopnia wypalenia, umożliwiającego zaparzenie espresso.

Jasno palone ziarna kawy przeznaczone są do parzenia alternatywnymi sposobami, takimi jak dripper, chemex, french press, aeropress czy V60.

 

Palarnia kawy w Warszawie

 

Jeśli chcesz otrzymać świeże, aromatyczne ziarna, których sposób wypalenia jest dopasowany do stosowanych metod parzenia, zamów je w palarni kawy w Warszawie. Kawa jest wypalana na bieżąco, przed dostarczeniem zamówienia. Z takiego rozwiązania korzystają zarówno osoby prywatne, które chcą się cieszyć smakiem tego naparu, jak i kawiarnie oraz inne lokale gastronomiczne. Dowiedz się także, na czym polega subskrypcja kawy