Kolekcja: Kawa pod przelew
-
Jeżyna | Grejfrut | Trawa Cytrynowa | Mleczna Czekolada
Kenia Endebess Kenia | Natural
Cena regularna Od zł 68.00Cena regularnaCena jednostkowa / nazł 0.00Cena promocyjna Od zł 68.00 -
Marakuja | Mandarynka | Trawa Cytrynowa | Guava
El Salvador El Cocal Salwador | Natural Anaerobic
Cena regularna Od zł 75.00Cena regularnaCena jednostkowa / nazł 0.00Cena promocyjna Od zł 75.00 -
Czereśnia | Miód gryczany | Białe winogrono | Malina | Migdał
Burundi Gitwe Burundi | Washed
Cena regularna Od zł 75.00Cena regularnaCena jednostkowa / nazł 0.00Cena promocyjna Od zł 75.00 -
Czerwone jabłko | Suszona żurawina | Kakao - Winogrono
Meksyk El Jaguar Meksyk | washed
Cena regularna Od zł 58.00Cena regularnaCena jednostkowa / nazł 0.00Cena promocyjna Od zł 58.00 -
Nugat | Orzech laskowy | Rodzynki | Grejpfrut
Nikaragua Santa Maria Nikaragua | Natural
Cena regularna Od zł 57.50Cena regularnaCena jednostkowa / na -
Maliny | Truskawki | Migdały | Mleczna czekolada
Kawowy oBLEND Afryka & Ameryka | Naturalny washed
Cena regularna Od zł 44.50Cena regularnaCena jednostkowa / na -
Grejpfruit | Czekolada deserowa | Żurawina
Meksyk Nahua (omniroast) Meksyk | Honey Process
Cena regularna Od zł 37.50Cena regularnaCena jednostkowa / na -
Wiśnia | Herbata assam | Mleczna czekolada
DR Konga Umoja Wetu (omniroast) Demokratyczna Republika Konga | Myta
Cena regularna Od zł 37.50Cena regularnaCena jednostkowa / na -
Jaśmin | Granat | Truskawka
Bezkofeinowa Kolumbia Cauca (filtr) Kolumbia | Sugarcane E.A. Decaf
Cena regularna Od zł 47.50Cena regularnaCena jednostkowa / na -
Coffee Vac+ Kawa Kongo Umoja 250g [FILTR/DRIP]
Cena regularna zł 83.25Cena regularnaCena jednostkowa / nazł 90.50Cena promocyjna zł 83.25W promocji -
CHEMEX® (6 FILIŻANEK) + Burundi Gitwe 250g [DRIP/FILTR]
Cena regularna zł 247.20Cena regularnaCena jednostkowa / nazł 309.00Cena promocyjna zł 247.20W promocji -
Hario Range Server 02 + Dripper ceramiczny 02 + Kawa Meksyk Jaguar [DRIP]
Cena regularna zł 150.40Cena regularnaCena jednostkowa / nazł 188.00Cena promocyjna zł 150.40W promocji -
AEROPRESS® + Kawowy oBlend 250g JAVA [FILTR/DRIP]
Cena regularna zł 143.60Cena regularnaCena jednostkowa / nazł 179.50Cena promocyjna zł 143.60W promocji
Let customers speak for us
from 303 reviews6L SPROUD™ Unsweetened (żółty groch)
Bardzo ciekawy owocowy smak.kawa delikatna i aromatyczna
Wyśmienita jawa, pełna snaku i głębokiego aromatu. Błyskawiczną dostawa. Polecam gorąco.
Nie oceniaj książki po okładce... ale co zrobić, kiedy kawy od Java Coffee mają takie piękne etykiety. Każda z kaw wyglądała tak zachęcająco, że nie wiedziałam, na jaką się zdecydować. W końcu zamówiłam cały zestaw testowy i był to strzał w 10 :) poezja, na pewno wkrótce zamówię więcej :)
Papua Nowa Gwinea Korofeigu [ORGANIC]
Burundi Gitwe
Zamawiam od dawna. Nie ma lepszego mleka!
Idealny smak przy braku kofeiny. Idealny dla uzależnionych od kawy, którzy wypijają kilka filiżanek dziennie
DR Konga Umoja Wetu (omniroast)
Niestety zamówienie do mnie nie dotarło
JAVA Classic Espresso Blend 001
Sprawdza się znakomicie zarówno w miejskim zabieganiu, jak i na górskich wędrówkach. Długo trzyma temperaturę. Polecam
Papua Nowa Gwinea Korofeigu [ORGANIC]
Jeśli mam pisać o kawie, to muszę napisać o Człowieku, bo tą kawą zaczarował mnie i mojego Męża specjalista - Łukasz, podczas Warsaw Coffee Festival, Zaprosił, poczęstował, opowiedział no i teraz nie ma innej opcji, tylko TA kawa (oczywiście będziemy próbować innych...ale) Pięknie zapakowana z dbałością o aromat, zachęca kolorystycznie już z "okładki" Sama KAWA jest bardzo smaczna z lekko słodką, wyważoną nutką, nawet zaparzona w biurowym ekspresie smakuje znakomicie, do tego napój roślinny, alternatywa mleka Sproud! polecamy i dziękujemy!
ConceptForm s.c.
Polecam
Kawa parzona alternatywnymi sposobami
-
W zależności od tego, w jaki sposób przebiega parzenie kawy, konieczne jest wybranie innego jej rodzaju. Jeśli wykorzystywane są alternatywne metody parzenia, zalecane jest stosowanie jasno palonych ziaren kawy. Sprawdzą się m.in. w przypadku:
• V60;
• Drippera;
• Chemexu;
• Areopressu;
• French Pressu. -
Kawa drip — poznaj naszą ofertę
Zagadkowy drip to nic innego jak metoda przelewowa parzenia kawy. W ten sposób uzyskać można aromatyczny, lekki i klarowny napar z wyczuwalnymi naturalnymi oraz delikatnymi nutami smakowymi . Konieczny jest jednak wybór odpowiednio wypalonej i właściwie zmielonej kawy.
Nasze kawy do przelewowych metod parzenia składają się z najdokładniej selekcjonowanych ziaren pochodzących między innymi z Kenii, Etiopii, Tanzanii, Kolumbii, Salwadoru, Meksyku, Konga i Panamy. Zbierane są z upraw na wysokościach wahających się od 1000 do 2000 m n.p.m., które należą do małych, lokalnych producentów. Każda kawa to niepowtarzalna kompozycja smaków o wyszukanym profilu sensorycznym – od nut owocowych, przez orzechowe, cytrusowe, czekoladowe i kwiatowe. Do alternatywnych metod parzenia stosowane są jasno palone ziarna. Ważne jest, aby wybrać odpowiednią grubość mielenia, która dedykowana jest do parzenia daną metodą. Dobrym rozwiązaniem jest również zakup kawy ziarnistej i przygotowanie jej bezpośrednio przed parzeniem.
-
Kawa drip — odpowiednia grubość i mielenie ziarna
Najlepszą kawę przelewową przyrządza się ze świeżo palonych ziaren. Bardzo ważnym aspektem jest grubość mielenia ziaren – źle zmielone prowadzą do niewłaściwego parzenia. Zbyt drobne mielenie powoduje, że woda spływa wolniej, a to wydłuża czas zaparzania i powoduje pojawienie się nieprzyjemnej goryczy w gotowym naparze. Zbyt grube ziarna przepuszczają wodę za szybko, przez co kawa jest słaba, pozbawiona aromatów i ma mniejszą zawartość kofeiny. Za optimum uznawane jest takie mielenie, by przelewana woda nie kapała, a spływała cienkim i równomiernym strumieniem. Ziarna powinny być mielone w młynku żarnowym, bezpośrednio przed parzeniem kawy.
-
Kawa drip — jak ją parzyć?
W zależności od preferowanej intensywności kawy, z procesem parzenia można eksperymentować. Jednak przy jej przygotowaniu istnieją pewne zasady, których warto się trzymać, aby uzyskać najlepszą filiżankę. Pierwszą z nich jest zachowanie proporcji i odmierzenie ok. 5,5 g kawy na każde 100 ml wody. Ziarno powinno być zalane wodą o temperaturze około 93-95 stopni. Do parzenia kawy niezbędny jest filtr, a odpowiednio przebiegający proces zajmować powinien ok. 2-4 minut. (oczywiście wszystko jest zależne od Waszego przepisu:) )