Collection: Sweetness in Coffee
The flavours you taste after brewing are not artificially added to the beans. Achieving a balanced sensory profile requires the right equipment, skill and practice on the part of the roaster, making each cup of coffee a true delight for the palate.
-
Cane sugar | Chocolate | Sweet grapes
Honduras Marcala Honduras | Washed
Regular price From zł 38.50Regular priceUnit price / perzł 0.00Sale price From zł 38.50 -
Peanut | Dates | Toffee
Organic Papua New Gwinea Korofeigu Coffee Papua New Guinea | Washed
Regular price From zł 43.00Regular priceUnit price / perzł 0.00Sale price From zł 43.00 -
Blackberry | Caramel | Walnut | Dark chocolate
JAVA Blend 001 Classic Espresso Coffee Brazil, Costa Rica, Guatemala, Colombia | Various Processes
Regular price From zł 37.50Regular priceUnit price / per -
Raspberries | Strawberries | Almonds | Milk chocolate
Flower Power drip filter Coffee Africa & America | Natural | Washed
Regular price From zł 44.50Regular priceUnit price / per -
Purple plum | Walnut | Roasted almonds
JAVA Old School 007 Espresso Blend Coffee Brazil | India | Washed
Regular price From zł 37.50Regular priceUnit price / per -
Sweet Plum | Walnut | Cocoa
Gwatemala Santa Rosa Guatemala | Washed
Regular price From zł 41.50Regular priceUnit price / per -
Forest fruits | Milk chocolate | Cocoa | Assam
Sweet Kick Espresso Blend coffee Nicaragua | Mexico | Washed
Regular price From zł 40.00Regular priceUnit price / per -
Chocolate | Dried plum | Grapefruit
Guatemala Todosantarita coffee Guatemala | Washed
Regular price From zł 43.00Regular priceUnit price / per -
Peach | Assam | Melon
Tanzania PB Mwankumbi Tanzania | Washed
Regular price From zł 44.00Regular priceUnit price / per -
Dark chocolate | Orange | Roasted nuts
Brazil Maracana espresso blend coffee Brazil | Pulped Natural
Regular price From zł 44.50Regular priceUnit price / per -
Cherry | Red apple | Cane sugar | Walnut
Spring Espresso Coffee [RWANDA Gicumbi] Costa Rica | Washed
Regular price From zł 60.00Regular priceUnit price / per -
Hazelnut | Assam | Cherry | Grapes
Peru El Oso specialty coffee Peru | Washed
Regular price From zł 68.00Regular priceUnit price / perzł 0.00Sale price From zł 68.00 -
Pineapple | Hazelnut | Pear | Tamarind
El Salvador España specialty coffee drip Salvador | Natural Anaerobic
Regular price From zł 75.00Regular priceUnit price / perzł 0.00Sale price From zł 75.00 -
Lavender | Grape | Black tea | Bergamot
Ethiopia Koke Coffee [Drip Filter] Ethiopia | Washed
Regular price From zł 58.00Regular priceUnit price / perzł 0.00Sale price From zł 58.00
Let customers speak for us
from 389 reviewsUmila nam letnie poranki
Zestaw kawowy JAVA KLASYKI [Espresso] 4x250g
Very good
Próbowałem różnych smaków Bacanha, a ten jest jednym z moich ulubionych – świeży tropikalny, ale niezbyt słodki. Została mi jeszcze brzoskwinia do spróbowania. Butelka wygląda bardzo estetycznie – aż szkoda ją wyrzucić))
Pyszna!!!
6L Napój Roślinny Minor Figures Oat M*lk [ORGANIC]
It was great according to the recipient!
I absolutely love it, I can't live without my kinto. The quality is amazing, very practical and holds the temperature very good!
Bardzo dobra kawa! Jak nie lubi się kwasowości to najlepszy wybór 😎
Długo szukałem… ale znalazłem właściwą 😁
Polecam ;)
Słodka i pyszna, smakuje całej rodzinie
Niska kwasowość, ładna crema. Stosuję do espresso i napar jest gęsty i mocny. 18gr, mielenie nieco mniej drobne niż 001.
Jest bardzo dobra. Co prawda szukam jeszcze grejpfruta więc kombinuję z przepisem w V60 żeby go znaleźć. Kawka jest pyszna i 100% gwarantuje pyszne, energetyzujące doznania za każdym parzeniem. Nawet w porannym pośpiechu jako "zalewajka" jest znakomita, co wcale nie jest takie oczywiste.
Świetna jakość samej torby jak i nadruku, jak najbardziej polecam. Idealna dla miłośników kawy <3
Zrównoważona smakowo, cielista kawa z okrągłą kwasowością bardzo dojrzałych wiśni, mleczną słodyczą i herbacianą goryczką. Pierwszy aromat który się wybija na pierwszy plan to aromat mocnej czarnej indyjskiej herbaty z cynamonem i kapką mleka (takiego po indyjsku, zagotowanego), w tle zapach kwiatów kwitnącej wiśni. Kawa dość mocno wypalona jak na standard przelewu więc idealnie wychodzi wg. przepisu V60 40/60 40(93°C)/60(<85)°C, 3min 30s.
"Mleko idealne" pięknie się spienia. Smak nienachalny idealny wpołaczeniu z Matcha Moya. Polecam wszystkim.
Kawa o słodkiej nucie
-
Kawa o słodkiej nucie to wariant dla osób, które lubią bogate, ale jednocześnie nieco delikatniejsze aromaty. To świetna alternatywa również dla tych, którzy niekoniecznie przepadają za naparami z ziaren wypalonych ciemno, które są mocne w smaku, a często wręcz smoliste i goryczkowe. Taka wersja napoju będzie nieco bardziej subtelna, jeśli chodzi o doznania.
-
Bogactwo aromatów kawy o słodkiej nucie
Kawa o słodkiej nucie może mieć bardzo różne oblicza. Profil sensoryczny tego napoju jest całkowicie naturalny i zostaje wydobyty na etapie wypalania ziaren. Warto podkreślić, że nie jest to zasługą dodawania sztucznych aromatów. Czego można się spodziewać w poszukiwaniu takich gatunków? Miłośników naturalnej słodyczy ucieszy kawa, w której przebijają się nuty owocowe. Poza odczuwalną, delikatną słodkością, zwykle można liczyć także na odrobinę kwasowości, przez co cały napój okazuje się przy tym bardzo orzeźwiający. Zależnie od odmiany ziarna, w wybranych kawach z tej kategorii można wyczuć choćby cytrusy, winogrona, wiśnie, czereśnie, porzeczkę czy jabłka. Szczególnie wyraziste aromaty owocowe są domeną kaw z ziaren palonych jasno, które najlepiej jest potem parzyć metodami alternatywnymi. Ewentualnie mogą się one przebijać w kawach średnio palonych, gdzie czasem można również liczyć, że na samym końcu pojawi się subtelna nutka kwiatowa. Im bardziej wypalane jest ziarno, tym zwykle aromaty owocowe schodzą na dalszy plan, a pojawia się więcej goryczki.
-
Kawa o słodkiej nucie w naszej ofercie
Kawa o słodkiej nucie w naszej ofercie to ziarna speciality najwyższej jakości, pochodzące z najlepszych upraw. Ziarna przechodzą zwykle długą drogę od odległego skrawka ziemi w dalekich krajach, po kubek aromatycznego naparu, który trzymasz potem w ręku. Ważny jest region pochodzenia kawy i to, jak na danej uprawie podchodzi się do samego pozyskiwania ziaren z owoców kawowca. W JAVA Coffee dbamy o wybór ziaren najwyższej jakości, które następnie starannie wypalamy, żeby dostarczyć klientom idealną i aromatyczną kawę.
-
Co mamy do zaproponowania?
W naszym sklepie proponujemy duży przegląd kaw o słodkim profilu sensorycznym. Entuzjaści owocowych aromatów wydobywanych z ziaren jasnego palenia, mają do dyspozycji kawy z Burundi, Salwadoru czy Kenii. Jeśli szukasz słodkich nut, ale w esencjonalnym espresso, spróbuj doskonałych kaw z Brazylii, Tanzanii czy Hondurasu. Polecamy ponadto nasz Kawowy oBLEND, czyli kawę z cytrusowym posmakiem na pierwszym planie i kwiatowym wykończeniem, które sprawi, że nigdy nie będziesz miał jej dość. Ten gatunek może być wykorzystany przy różnych rodzajach parzenia, oczywiście z uwzględnieniem odpowiedniego poziomu przemielenia ziarna. Jest jednak wyborem uniwersalnym, który poza parzeniem alternatywnym, doskonale nadaje się dla miłośników kaw przelewowych, którzy chcą poczuć pełnię smaku i aromatu wydobytego z tych starannie wyselekcjonowanych ziaren.