Dostawa GRATIS przy wybraniu dowolnej subskrypcji!

Sprobuj NOWE syropy BACANHA z oferty JAVA Coffee!*Organic

Współpracuj z nami!

Darmowa wysyłka zamówień powyżej 100 PLN!

ESPRESSO MARTINI mockteil

BACANHA - Niesamowity słodki prezent dla przyjaciół i rodziny, który sprawi im radość!

The raw passion fruit syrup can be used in many cocktail recipes.

BACANHA MOCKTAIL RECIPES

 
BACANHA offers a palette of wonderful refreshing amazing tastes in a line of versatile syrups that can be used, among other, in many cocktail recipes.
 
We would love to offer to your attention the new exquisite non-alcoholic cocktail recipes for every day - delicious mocktails based on organic BACANHA syrups. They have been created for you by Łukasz Stępniak - JAVA Coffee Roasters Head Trainer. 

PERRY ROSEMARY

SKŁADNIKI:

  • Syrop BACANHA o smaku GRUSZKOWYM -
    20 ml
  • sok z limonki - 10 ml
  • kilka kropli bittersa
  • lód
  • woda gazowana

Wrzucamy wszystko do shakera i wstrząsamy aż się schłodzi. Przecedzamy na lód i dopełniamy wodą gazowaną.

Dekorujemy plasterkiem gruszki i gałązką rozmarynu.

CASCARA FIZZ

SKŁADNIKI:

  • Syrop BACANHA o smaku MARAKUI lub BERGAMOTKI - 20 ml
  • CASCARA - 300 mlgotowego cold brew lub ostudzonego naparu z cascary
  • skórka pomarańczy
  • plastry pomarańczy
  • tonik

Syrop, lód i cascarę wkładamy do shakera i mocno wstrząsamy. Do szklanki wrzucamy plastry pomarańczy i kostki lodu. Dolewamy CASCARY do 2/3 objętości szklanki i uzupełniamy tonikiem.

Dekorujemy plasterkiem pomarańczy.

YUZU CUCUMBER REFRESHER

SKŁADNIKI:

  • Syrop BACANHA YUZU - 20 ml
  • 4 plastry ogórka
  • kilka listków rozmarynu
  • lód
  • tonik grapefruitowy lub zwykły

Plasterki ogórka, syrop i listki rozmarynu wrzucamy do shakera i rozgniatamy. Dodajemy lód i wstrząsamy.

Niską szklankę uzupełniamy kruszonym lodem, a na to przecedzamy zawartość shakera i dopełniamy tonikiem.

PEACH ICE TEA

SKŁADNIKI:

  • Syrop BACANHA o smaku BRZOSKWINI - 20 ml
  • herbata czarna SUKI Tea cold brew lub wystudzona - 300 ml
  • sok z cytryny - 10 ml
  • lód

Wszystkie składnikli łączymy ze sobą i wylewamy do wysokiej szklanki wypełnionej lodem.

Dekorujemy plasterkami brzoskwini lub cytryny i miętą.

APPLE PIE

SKŁADNIKI:

  • Syrop BACANHA o smaku CYNAMONU - 20 ml
  • sok z jabłek (najlepiej tłoczony) - 250 ml
  • sok z cytryny - 10 ml
  • szczypta cynamonu
  • kora cynamonu

Sok jabłkowy, syrop, sok z cytryny i szczyptę cynamonu podgrzewamy mieszając i przelewamy do kubeczka / szklanki.

Dekorujemy podpaloną laską cynamonu.

GRAPE SMASHER

SKŁADNIKI:

  • Syrop BACANHA LIMONKOWY - 20 ml
  • 5 białych winogron bezpestkowych
  • lód
  • woda gazowana
  • sok z limonki lub sour - 10 ml

Do shakera wrzucamy winogrona, wlewamy syrop i porządnie wszystko rozgniatamy.

Szklankę wypełniamy kruszonym lodem. Na lód przecedzamy zawartość shakera i uzupełniamy wodą gazowaną.

Dekorujemy winogronami lub skórką limonki.

HERBAL DJIN & TONIC

SKŁADNIKI:

  • Syrop BACANHA o smaku BAZYLII lub WERBENY lub RÓŻY - 10 ml
  • ginu bezalkoholowego - 50 ml
  • tonik
  • lód
  • 3 ziarenka jałowca

Do shakera wlewamy bezalkoholowy gin, jałowiec, syrop i szejkujemy do schłodzenia i powstania pianki. Wylewamy na lód i dopełniamy tonikiem.

Dekorujemy ziarnkami jałowca.

ESPRESSO MARTINI

SKŁADNIKI:

  • Syrop BACANHA o smaku WANILIOWYM - 20 ml
  • podwójne espresso
  • lód
  • kilka kropli bittersa

Wszystkie składniki wlewamy do shakera i szejkujemy do momentu uzyskania pianki. Wylewamy na lód.

Dekorujemy ziarenkami kawy.

Szukaj w naszym sklepie