Gorąca czekolada to napój, który zna każdy z nas. Ale w wersji z syropem Bacanha Migdał staje się czymś więcej – deserem, który otula smakiem i przenosi prosto do jesienno-zimowej krainy przyjemności.
Czekolada – napój o długiej historii
Pierwsze wersje gorącej czekolady pili już Majowie i Aztekowie. Była napojem bogów – gorzkim, pikantnym, pełnym przypraw. Dopiero w Europie zyskała kremowość i słodycz, którą dziś znamy i kochamy.
W XXI wieku gorąca czekolada znów przeżywa renesans. Szukamy autentycznych naturalnych składników i prostych receptur. Nic dziwnego, że organiczne kakao Blombööm i syrop Bacanha stały się oczywistym naturalnym wyborem w nowoczesnych kuchniach i kawiarniach.

Bacanha – migdałowa subtelność
Syrop Bacanha Amande ma w sobie delikatność migdałów i naturalną słodycz. Dodany do gorącej czekolady wprowadza nowy wymiar – coś pomiędzy klasycznym deserem a aromatem świątecznych wypieków.
Butelka Bacanha to nie tylko opakowanie – to element designu, który pięknie wygląda na kuchennej półce i podkreśla wyjątkowość chwili.

JAVA Coffee i Sproud Cream – duet do czekolady
Choć czekolada nie potrzebuje kawy, to wielu z nas lubi łączyć ją z espresso – dla intensywniejszego efektu. Espresso z ziaren JAVA świetnie współgra z migdałową nutą syropu Bacanha.
Do dekoracji najlepiej sprawdzi się Sproud Cream – roślinna alternatywa dla bitej śmietanki. Kremowa, stabilna i neutralna w smaku, sprawia, że napój nabiera elegancji i deserowego charakteru.
Przepis na Almond Hot Chocolate
Składniki (1 porcja):
- 200 ml napoju roślinnego Sproud Barista;
- 2 łyżeczki Blombööm kakao organiczne — możesz użyć Blömboom Pure Cacao albo Blömboom Ciemna Czekolada. Oba działają świetnie, a wybór zależy tylko od tego, czy wolisz głębszy, gorzkawy smak czy bardziej deserową nutę;
- 2 cl syropu Bacanha Migdał;
- Sproud Cream;
- płatki migdałowe do dekoracji.

Przygotowanie:
- Podgrzej napój roślinny z kakao.
- Dodaj syrop Bacanha Migdał i wymieszaj.
- Udekoruj Sproud Cream i płatkami migdałów.

Czekolada jako zimowy rytuał
Almond Hot Chocolate to napój, który najlepiej smakuje pod kocem, z książką w ręku albo w gronie bliskich. To powrót do dzieciństwa, ale w bardziej wysmakowanej wersji – z organicznym kakao, syropem migdałowym i roślinną śmietanką.
👉 Sprawdź syropy Bacanha i Sproud Cream, i zrób swoją wersję gorącej czekolady z migdałowym twistem!