Almond Hot Chocolate – gorąca czekolada z migdałowym twistem

Almond Hot Chocolate – gorąca czekolada z migdałowym twistem

Gorąca czekolada to napój, który zna każdy z nas. Ale w wersji z syropem Bacanha Migdał staje się czymś więcej – deserem, który otula smakiem i przenosi prosto do jesienno-zimowej krainy przyjemności.

Czekolada – napój o długiej historii

Pierwsze wersje gorącej czekolady pili już Majowie i Aztekowie. Była napojem bogów – gorzkim, pikantnym, pełnym przypraw. Dopiero w Europie zyskała kremowość i słodycz, którą dziś znamy i kochamy.

W XXI wieku gorąca czekolada znów przeżywa renesans. Szukamy autentycznych naturalnych składników i prostych receptur. Nic dziwnego, że organiczne kakao Blombööm i syrop Bacanha stały się oczywistym naturalnym wyborem w nowoczesnych kuchniach i kawiarniach.

Ekologiczne kakao Blömboom Pure Cocoa 700g – opakowanie z filiżanką gorącego napoju czekoladowego

Bacanha – migdałowa subtelność

Syrop Bacanha Amande ma w sobie delikatność migdałów i naturalną słodycz. Dodany do gorącej czekolady wprowadza nowy wymiar – coś pomiędzy klasycznym deserem a aromatem świątecznych wypieków.

Butelka Bacanha to nie tylko opakowanie – to element designu, który pięknie wygląda na kuchennej półce i podkreśla wyjątkowość chwili.

Szklana butelka organicznego syropu migdałowego Bacanha Brut Almond na drewnianym blacie z migdałami w tle.

JAVA Coffee i Sproud Cream – duet do czekolady

Choć czekolada nie potrzebuje kawy, to wielu z nas lubi łączyć ją z espresso – dla intensywniejszego efektu. Espresso z ziaren JAVA świetnie współgra z migdałową nutą syropu Bacanha.

Do dekoracji najlepiej sprawdzi się Sproud Cream – roślinna alternatywa dla bitej śmietanki. Kremowa, stabilna i neutralna w smaku, sprawia, że napój nabiera elegancji i deserowego charakteru.

 

Przepis na Almond Hot Chocolate

Składniki (1 porcja):

  • 200 ml napoju roślinnego Sproud Barista;
  • 2 łyżeczki Blombööm kakao organiczne — możesz użyć Blömboom Pure Cacao albo Blömboom Ciemna Czekolada. Oba działają świetnie, a wybór zależy tylko od tego, czy wolisz głębszy, gorzkawy smak czy bardziej deserową nutę;
  • 2 cl syropu Bacanha Migdał;
  • Sproud Cream;
  • płatki migdałowe do dekoracji.

Łyżeczka kakao dodawana do szklanki mleka – przygotowanie napoju czekoladowego z kakao w proszku

 

Przygotowanie:

  1. Podgrzej napój roślinny z kakao.
  2. Dodaj syrop Bacanha Migdał i wymieszaj.
  3. Udekoruj Sproud Cream i płatkami migdałów.

Kubek gorącej czekolady z piankami i tartą czekoladą trzymany w dłoniach – deserowy napój z kakao

Czekolada jako zimowy rytuał

Almond Hot Chocolate to napój, który najlepiej smakuje pod kocem, z książką w ręku albo w gronie bliskich. To powrót do dzieciństwa, ale w bardziej wysmakowanej wersji – z organicznym kakao, syropem migdałowym i roślinną śmietanką.

👉 Sprawdź syropy Bacanha i Sproud Cream, i zrób swoją wersję gorącej czekolady z migdałowym twistem!

Powrót na górę

Powrót do blogu

Zostaw komentarz

Pamiętaj, że komentarze muszą zostać zatwierdzone przed ich opublikowaniem.