BACANHA MOCKTAJLE
Proponujmy nowe orzeźwiające wykwintne bezalkoholowe przepisy na każdy dzień - pyszne mocktajle na bazie organicznych syropów BACANHA.
PERRY ROSEMARY
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA o smaku GRUSZKOWYM - 20 ml
- sok z limonki - 10 ml
- kilka kropli bittersa
- lód
- woda gazowana
Wrzucamy wszystko do shakera i wstrząsamy aż się schłodzi. Przecedzamy na lód i dopełniamy wodą gazowaną.
Dekorujemy plasterkiem gruszki i gałązką rozmarynu.
Syrop o smaku gruszkowym [ORGANIC]
CASCARA FIZZ
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA o smaku MARAKUI lub BERGAMOTKI - 20 ml
- CASCARA - 300 mlgotowego cold brew lub ostudzonego naparu z cascary
- skórka pomarańczy
- plastry pomarańczy
- tonik
Syrop, lód i cascarę wkładamy do shakera i mocno wstrząsamy. Do szklanki wrzucamy plastry pomarańczy i kostki lodu. Dolewamy CASCARY do 2/3 objętości szklanki i uzupełniamy tonikiem.
Dekorujemy plasterkiem pomarańczy.
Syrop o smaku marakui organic
YUZU CUCUMBER REFRESHER
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA YUZU - 20 ml
- 4 plastry ogórka
- kilka listków rozmarynu
- lód
- tonik grapefruitowy lub zwykły
Plasterki ogórka, syrop i listki rozmarynu wrzucamy do shakera i rozgniatamy. Dodajemy lód i wstrząsamy.
Niską szklankę uzupełniamy kruszonym lodem, a na to przecedzamy zawartość shakera i dopełniamy tonikiem.
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA o smaku BRZOSKWINI - 20 ml
- herbata czarna SUKI Tea cold brew lub wystudzona - 300 ml
- sok z cytryny - 10 ml
- lód
Wszystkie składnikli łączymy ze sobą i wylewamy do wysokiej szklanki wypełnionej lodem.
Dekorujemy plasterkami brzoskwini lub cytryny i miętą.
Syrop o smaku brzoskwiniowym organic
APPLE PIE
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA o smaku CYNAMONU - 20 ml
- sok z jabłek (najlepiej tłoczony) - 250 ml
- sok z cytryny - 10 ml
- szczypta cynamonu
- kora cynamonu
Dekorujemy podpaloną laską cynamonu.
Syrop o smaku cynamonowym organic
GRAPE SMASHER
SKŁADNIKI:
Syrop BACANHA LIMONKOWY - 20 ml
- 5 białych winogron bezpestkowych
- lód
- woda gazowana
- sok z limonki lub sour - 10 ml
Do shakera wrzucamy winogrona, wlewamy syrop i porządnie wszystko rozgniatamy.
Szklankę wypełniamy kruszonym lodem. Na lód przecedzamy zawartość shakera i uzupełniamy wodą gazowaną.
Dekorujemy winogronami lub skórką limonki.
HERBAL DJIN & TONIC
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA o smaku BAZYLII lub WERBENY lub RÓŻY - 10 ml
- ginu bezalkoholowego - 50 ml
- tonik
- lód
- 3 ziarenka jałowca
Do shakera wlewamy bezalkoholowy gin, jałowiec, syrop i szejkujemy do schłodzenia i powstania pianki. Wylewamy na lód i dopełniamy tonikiem.
Dekorujemy ziarnkami jałowca.
ESPRESSO MARTINI
SKŁADNIKI:
- Syrop BACANHA o smaku WANILIOWYM - 20 ml
- podwójne espresso
- lód
- kilka kropli bittersa
Wszystkie składniki wlewamy do shakera i szejkujemy do momentu uzyskania pianki. Wylewamy na lód.
Dekorujemy ziarenkami kawy.